Vil du hjælpe med at gøre Ret BBR bedre?

Kan du deltage i et interview på en time d. 26. eller 27. maj?

Som tak for din tid, får du et gavekort til Nordisk Films Biografer på 299 kr.

Interviewet vil foregå digitalt - over internettet. Det vil have form af en brugertest, hvor du skal fortælle, hvad du mener om en ny version af Ret BBR. Vi vil bede dig vente til efter interviewet, med at gå ind i Ret BBR.

Om BBR

I bygnings- og boligregistret (BBR) finder du oplysninger om alle bygninger og boliger i Danmark. Der er mange oplysninger om hver enkelt bygning, fx hvor de ligger, hvad de bruges til, deres størrelse og alder.

BBR-meddelelsen
De oplysninger, BBR har om bygningen, står på BBR-meddelelsen, som du kan finde her.
Oplysningerne er normalt korrekte, men du skal som ejer altid være opmærksom på, at BBR-meddelelsen er opdateret.
Det er også en god idé at sørge for, at oplysningerne i BBR er korrekte, fx når der skal beregnes ny ejendomsskat.

Hvis du finder uoverensstemmelser mellem din bygnings registrering i BBR og de faktiske forhold, kan du rette de fleste oplysninger selv via selvbetjeningsløsningen Ret BBR her.

Køb og salg
Overvejer du at købe et hus, skal du altid være opmærksom på, om oplysningerne i BBR stemmer med de faktiske forhold. Hvis den tidligere ejer fx har indrettet værelser i kælderen eller bygget en garage i haven uden at informere kommunen, så er det ikke sikkert, at oplysningerne kan ses på BBR-meddelelsen.

Det kan også være, at du som ejer opdager nogle uoverensstemmelser i BBR-meddelelsen, når du skal til at sælge dit hus.
Husk, at du selv kan rette oplysningerne i BBR via selvbetjeningsløsningen Ret BBR.

test2

Hvad bruges BBR til?

Ét register - med mange brugere

Oplysningerne i BBR anvendes til mange formål i både staten, kommunerne og i private virksomheder. Store pengestrømme er afhængige af BBR-oplysningerne. I det offentlige gælder det fx ejendomsskat og bloktilskud til boligstøtte. I det private gælder det fx låntagning og ejendomshandel i finans- og ejendomssektorerne.
Derfor giver det god mening, at bygningsoplysninger m.m., som mange har brug for, er samlet og vedligeholdes i BBR, som fungerer som en fælles facitliste.